Ost tillverkning - Gör din egen ost!
När man tillverkar ost värms mjölken till 33 grader och därefter lägger man i tillsats av startkultur och löpe. När mjölken har koagulerat så skärs ostmassan med harpan/omröraren och värms upp till 44 grader och då avskiljs vassle. När ostmassan har blivit torr lägger man i ostformar och låter ostmassan stå i press. En pastöriseringsmaskin som är lätt att använda och som garanterar yttersta hygien. Uppvärmning och nerkylning överförs termiskt direkt genom väggarna på tanken, vilket ger en mycket god ekonomi och energibesparande. Maskinen har två huvudfunktioner; pastörisering och kylförvaring.
Om PLEVNIK SKH-H300
-
Golvmodell - 2 enheter.
-
Osttillverkning!
-
Enkel att använda!
-
Man kan ställa in och ändra temperaturer och sedan spara alla inställningar.
-
Program i datorn:
- Upp till 10 program. För att blanda, vispa, pastörisering, tvätta och kyla ner produkten.
-
Utrustad med:
- Manuell tappkran.
- Manöverpanel med pekskärm
- Omrörare för ost /Ostharpa, hastighet från 5-30rpm
- 2delat lock
- Seperat värme/kylenhet med elektriska värmare och värmepump -
Delarna är av livsmedelsgodkänt material.
Tillval
- Ostbord
- Dräneringsbord
- Ystningsgrytor
- Ostpressar
- Ostdelare
- Mikroperforerade ostformar
- Omrörare med skrapkniv
- Högglanspolering
- Finns också större modeller
- Lyftanordning
- Vattenkyld