Pastörisator & Osttillverkning - Gör din egen ost!
När man tillverkar pastöriserad mjölk värmer man mjölken (max 100 grader) och kyler den därefter till 4 grader. En signal informerar när cykeln gått färdigt. Därefter startar mognads/konvserveringsfasen och mjölken håller en konstant temperatur om 4 grader. Omröraren kan användas hela tiden eller i intervaller. När man tillverkar ost värms mjölken till 33 grader och därefter lägger man i tillsats av startkultur och löpe. När mjölken har koagulerat så skärs ostmassan med ostharpan/omröraren och värms upp till 44 grader och då avskiljs vassle. När ostmassan har blivit torr lägger man i ostformar och låter ostmassan stå i press.
Om PLEVNIK PH200EZZ
-
En pastöriseringsmaskin som är lätt att använda och som garanterar yttersta hygien. Uppvärmning och nerkylning överförs termiskt direkt genom väggarna på tanken, vilket ger en mycket god ekonomi och energibesparande. Maskinen har två huvudfunktioner; pastörisering och kylförvaring.
-
Golvmodell - 2 enheter.
-
Maskinen kan göra ost, pastöriserad mjölk, yogurt och ricotta.
-
Enkel att använda!
-
Man kan ställa in och ändra temperaturer och sedan spara alla inställningar.
-
Program i datorn:
- Upp till 10 program. För att blanda, vispa, pastörisering, tvätta och kyla ner produkten.
-
Utrustad med:
- Manuell tappkran.
- Manöverpanel med pekskärm
- Omrörare, hastighet 23rpm
- 2delat lock med lucka
- Seperat värme/kylenhet med elektriska värmare och värmepump -
Delarna är av livsmedelsgodkänt material.
Tillval
- Omrörare för ost/Ostharpa
- Tillbehör för ost tillverkning
- Yoghurt omrörare
- Omrörare med skrapkniv
- Högglanspolering
- Finns också större modeller
- Lyftanordning
- Vattenkyld